Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną i prysznicem ręcznym 10xGN1/1, 750x742x980 KROMET 000.PK-10

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
1 – 4 tygodnie
numer katalogowy Numer katalogowy:
000.PK-10
gwarancja Gwaracja:
2 lata
Opis

Piece konwekcyjno-parowe oferowane przez Kromet to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Ponad 50-letnie doświadczenie firmy Kromet w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Piece konwekcyjno-parowe są podstawowym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piece konwekcyjno-parowe marki Kromet to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
• Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
• Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
• Odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
• Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
• Prowadnice łatwe do demontażu w celu wyczyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
• Wzdłużny układ prowadnic umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
• Zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie komory ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
• Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
• Czytelny panel z możliwością programowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub sondą termiczną
• Sygnalizacja stanu otwartych drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
• Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
• Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
• W wypadku twardej wody do pieca powinien być zamontowany zmiękczacz
• Regulacja temperatury w zakresie: 50-250°C
• Pojemność: 10x GN 1/1
• Stopień ochrony: IP 23
• Przed montażem powinno być przygotowane przyłącze wody 3/4 cala, odpływ kanalizacyjny

Parametry techniczne
Producent

Linia

Model

Szerokość

Głębokość

Wysokość

Zasilanie

Moc elektryczna

Napięcie zasilania

Ilość półek

10

Rodzaj pojemników

1/1 GN

Sterowanie

Elektroniczne

Sposób wytwarzania pary

Natryskowy

Automatyczne mycie

Nie

Szkolenie kucharskie

Nie

Sonda potraw

Tak

Układ prowadnic

Wzdłużny

Waga

125 kg

Opinie (1)
  1. Dom weselny – Radzymin

    Długi czas zastanawiałem się nad zakupem piec konwekcyjno-parowego ze względu na ich wysoką cenę… Nigdy nie pracowałem na takim urządzeniu więc chciałem aby to był dobry wybór. Handlowiec z firmy premiumgastro.pl dobrał do moich potrzeb piec Kromet 000.pk-10 i był to strzał w 10 ! Polecam piece konwekcyjno-parowe kromet a w sczególności profesjonalistów ze sklepu z urządzeniami gastronomicznymi premiumgastro

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasza cena
15 405,00 
Cena katalogowa 23 700,00 
Oszczędzasz:8 295,00 -35%
Nasza cena
18 948,15 
Cena katalogowa 29 151,00 
Oszczędzasz:10 202,85 -35%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka

Pokrewne produkty

  • Płyta elektryczna ryflowana 800mm Bertos SE9FR8MP-2/CPD
    14 822,91  netto
    18 232,18  brutto
  • Płyta elektryczna Solid Top z piekarnikiem 800mm Bertos SE9TP+FE
    17 611,86  netto
    21 662,59  brutto
  • Patelnia elektryczna 120L Bertos SE9BR12/I+RM+CDP
    38 669,40  netto
    47 563,36  brutto
  • Patelnia elektryczna 80L Bertos SE9BR8/I+CDP
    25 718,30  netto
    31 633,51  brutto
  • logo Premium Gastro