Piece konwekcyjno-parowe oferowane przez Kromet to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Ponad 50-letnie doświadczenie firmy Kromet w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Piece konwekcyjno-parowe są podstawowym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piece konwekcyjno-parowe marki Kromet to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
• Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
• Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
• Odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
• Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
• Prowadnice łatwe do demontażu w celu wyczyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
• Wzdłużny układ prowadnic umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
• Zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie komory ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
• Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
• Czytelny panel z możliwością programowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub sondą termiczną
• Sygnalizacja stanu otwartych drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
• Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
• Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
• W wypadku twardej wody do pieca powinien być zamontowany zmiękczacz
• Regulacja temperatury w zakresie: 50-250°C
• Pojemność: 6x GN 1/1
• Stopień ochrony: IP 23
• Przed montażem powinno być przygotowane przyłącze wody 3/4 cala, odpływ kanalizacyjny
Producent | |
---|---|
Linia | |
Model | |
Szerokość | |
Głębokość | |
Wysokość | |
Zasilanie | |
Moc elektryczna | |
Napięcie zasilania | |
Ilość półek | 6 |
Rodzaj pojemników | 1/1 GN |
Sterowanie | Elektroniczne |
Sposób wytwarzania pary | Natryskowy |
Automatyczne mycie | Nie |
Szkolenie kucharskie | Nie |
Sonda potraw | Tak |
Układ prowadnic | Wzdłużny |
Waga | 92 kg |
Na razie nie ma opinii o produkcie.