Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną i prysznicem ręcznym 10xGN1/1 15,6kW

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
1 – 4 tygodnie
numer katalogowy Numer katalogowy:
000.PK-10
gwarancja Gwaracja:
2 lata

Piece konwekcyjno-parowe oferowane przez Kromet to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Ponad 50-letnie doświadczenie firmy Kromet w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Piece konwekcyjno-parowe są podstawowym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piece konwekcyjno-parowe marki Kromet to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
• Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
• Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
• Odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
• Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
• Prowadnice łatwe do demontażu w celu wyczyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
• Wzdłużny układ prowadnic umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
• Zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie komory ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
• Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
• Czytelny panel z możliwością programowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub sondą termiczną
• Sygnalizacja stanu otwartych drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
• Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
• Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
• W wypadku twardej wody do pieca powinien być zamontowany zmiękczacz
• Regulacja temperatury w zakresie: 50-250°C
• Pojemność: 10x GN 1/1
• Stopień ochrony: IP 23
• Przed montażem powinno być przygotowane przyłącze wody 3/4 cala, odpływ kanalizacyjny

  1. Dom weselny – Radzymin

    Długi czas zastanawiałem się nad zakupem piec konwekcyjno-parowego ze względu na ich wysoką cenę… Nigdy nie pracowałem na takim urządzeniu więc chciałem aby to był dobry wybór. Handlowiec z firmy premiumgastro.pl dobrał do moich potrzeb piec Kromet 000.pk-10 i był to strzał w 10 ! Polecam piece konwekcyjno-parowe kromet a w sczególności profesjonalistów ze sklepu z urządzeniami gastronomicznymi premiumgastro

Dodaj opinię

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Producent

Linia

Model

Szerokość

Głębokość

Wysokość

Zasilanie

Moc elektryczna

Napięcie zasilania

Ilość półek

10

Rodzaj pojemników

1/1 GN

Sterowanie

Elektroniczne

Sposób wytwarzania pary

Natryskowy

Automatyczne mycie

Nie

Szkolenie kucharskie

Nie

Sonda potraw

Tak

Układ prowadnic

Wzdłużny

Waga

125 kg

Nasza cena
16 100,00 
Cena katalogowa 23 000,00 
Oszczędzasz:6 900,00 -30%
Nasza cena
19 803,00 
Cena katalogowa 28 290,00 
Oszczędzasz:8 487,00 -30%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka

Pokrewne produkty

  • Patelnia elektryczna 120L Bertos SE9BR12/I+RM+CDP
    38 669,40  netto
    47 563,36  brutto
  • Płyta gazowa Solid Top Bertos SG9TP2FM
    15 343,02  netto
    18 871,91  brutto
  • Patelnia elektryczna 120L Bertos E9BR12/I+RM
    30 943,93  netto
    38 061,03  brutto
  • Płyta elektryczna gładka 400mm Bertos SE9FL4MP/CPD
    9 380,45  netto
    11 537,95  brutto
  • logo Premium Gastro