(Rozwiń)

Profesjonalne miksery spiralne do pizzerii

Miksery spiralne znane także jako miesiarki spiralne są obecne w każdej piekarni i każdej pizzerii. Miesiarki spiralne są na tyle powszechnym rodzajem urządzenia do ugniatania ciasta że na jest bardzo szeroka oferta od przeróżnych producentów. Na pierwszy rzut oka może się wydawać że to tylko mikser i jaka to filozofia... musi posiadać silnik, hak, nóż odcinający, dzieżę o odpowiedniej pojemności i tyle. Niestety, w rzeczywistości to nie jest takie proste i jak we wszystkim, diabeł tkwi w szczegółach. Miksery spiralne są bardzo ważnym narzędziem w piekarnictwie jak również w początkowej fazie przygotowywania ciasta do pizzy. To na co musimy zwrócić uwagę to :
  • Jakość wykonania! Czy urządzenie jest solidne i stabilne.
  • Czy jest to mikser jedno czy dwu biegowy
  • Jaki jest zakres obrotów na 1 i 2 biegu ?
  • Czy mikser nadaje się do ciast o wysokim poziomie hydracji?
  • Czy posiada jeden silnik czy dwa silnik
  • Czy mikser spiralny posiada podnoszoną głowicę i wyjmowaną dzieżę
  • Czy mikser jest na kółkach
  • Czy mikser posiada timer, ewentualnie timery do 2 biegów
  • Jak została wyprofilowana dzieża miksera i czy grzeje się w niej ciasto
Jak widzicie, pytań jest wiele i jest ich więcej. Ważne jest to aby dobrać urządzenie do naszych potrzeb. Solidnie wykonany mikser spiralny to podstawa natomiast ciężko to ocenić na podstawie zdjęć. Dodatkowy bieg w mikserze do ciast ciężkich służy do napowietrzenia ciasta. Przeciętny 2 biegowy mikser spiralny oferowany w internecie pracuje w zakresie 70-90 obrotów na 1 biegu i maksymalnie 180 obrotów na drugim. My jednak sugerujemy miesiarki spiralne które potrafią pracować w zakresie 200-220 obrotów na 2 biegu iż przy wyższej zawartości wody w cieście takie ciasto się szybciej ugniecie nie ryzykując podniesienia jego temperatury. (Zwiń)

Wyświetlanie 1–18 z 21 wyników

Sortowanie
Produkty
Pokaż wszystkie produkty
×