(Zwiń)
Piece do pizzy
Piece do każdego rodzaju pizzy
Znaleźliście się w dziale naszej hurtowni gastronomicznej który jest całkowicie poświęcony piecom do pizzy. Oferujemy piece najwyższej jakości. Posiadając w ofercie ponad 500 różnych pieców do pizzy, jesteśmy przekonani że sprostamy oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. Piece dzielą się na trzy kategorię. Pierwszym rodzajem urządzeń to piece klasyczne przeznaczone do wypieku tradycyjnej włoskiej pizzy. Są to typowe piece modułowe jedno, dwu albo trzy komorowe. Piece do włoskiej pizzy posiadają komory przystosowane do pizzy o średnicy 30, 32 i 35 cm i są w stanie pomieścić 4, 6, albo 9 sztuk w komorze. Oferujemy również piece tunelowe znane także jako piece taśmowe. Piece taśmowe są stosowane w pizzeriach sieciowych gdzie jest stały, duży ruch. Oferujemy taśmowe piece z napędem stalowym, siatkowym ale również oferujemy piece z taśmowe z podłożem szamotowym! Piece mogą być zasilane elektrycznie albo gazowo. Zdecydowanie bardziej polecamy piece zasilanem elektrycznie iż są tańsze w eksploatacji i łatwiejsze w regulacji temperatury. Podłoże szamotowe jest standardowym wykończeniem pieca do pizzy. Wyższe modele pieców posiadają komory całkowicie wyłożone szamotem co zdecydowanie wpływa na równomierny wypiek. Dodatkowo, szamot w całej komorze tworzy dodatkową izolacje i znacząco wpływa na obniżenie kosztów eksploatacji. Pełne obłożenie komory szamotem bardzo dobrze wpływa na stabilizacje temperatury ze względu na wysoką nośność termiczną tego materiału. Jeśli szukasz dobrego pieca do pieczenia pizzy, zwróć uwagę czy urządzenie posiada niezależną regulacje górnych i dolnych elementów grzewczych. Niezależne regulowanie mocy górnych i dolnych grzałek to funkcja która pozwoli Tobie precyzyjnie dostosować moc grzewczą pieca do Twojego ciasta i składników. Ilość elementów grzewczych ma znaczenie! Italforni wierzy że większa ilość grzałek pozwoli nam dokładniej regulować temperaturę komory.Piece do Neapolitańskiej pizzy
Oferujemy piece do pizzy neapolitańskiej która obecnie stała się bardzo popularnym wyborem. Pizza neapolitańska jest bardzo wymagająca w przygotowaniu. Przygotowanie tej pizzy wymaga dobrej jakości mąki o wysokiej mocy. Mąka to pizzy neapolitańskiej musi nadawać się wysokiej hydracji. Dwie główne cechy pieców odróżniające piece do pizzy neapolitańskiej od pieców do pizzy klasycznej, to: Piece do neapolitańskiej pizzy muszą osiągać wyższe temperatury, nawet do 530 stopni Celsjusza. Nie możemy również zapomnieć o innym rodzaju podłoża. Piece te muszę posiadać podłoże Biscotto di Sorrento. Biscotto jest grubszym materiałem i nie trzyma tak temperatury jak standardowy szamot. (Zwiń)Wyświetlanie 1–18 z 505 wyników
Sortowanie

Gazowy piec do pizzy 1 komorowy, 4 x 35 cm, możliwość piętrowania, komora 720×720 mm, Cuppone Giorgione GR435/1D
21360,00 zł netto 26700,00 zł
26272,80 zł brutto
32841,00 zł

Gazowy piec do pizzy 1 komorowy, 6 x 35 cm, możliwość piętrowania, komora 1080×720 mm, Cuppone Giorgione GR635L/1D
25120,00 zł netto 31400,00 zł
30897,60 zł brutto
38622,00 zł

Gazowy piec do pizzy 1 komorowy, 6 x 35 cm, możliwość piętrowania, komora 720×1080 mm, Cuppone Giorgione GR635/1D
24240,00 zł netto 30300,00 zł
29815,20 zł brutto
37269,00 zł

Gazowy piec do pizzy 1 komorowy, 9 x 35 cm, możliwość piętrowania, komora 1080×1080 mm, Cuppone Giorgione GR935/1D
28240,00 zł netto 35300,00 zł
34735,20 zł brutto
43419,00 zł

Gazowy piec do pizzy 2 komorowy, 2 x 4 x 35 cm, komora 720×720 mm, Cuppone Giorgione GR435/2D
39840,00 zł netto 49800,00 zł
49003,20 zł brutto
61254,00 zł

Gazowy piec do pizzy 2 komorowy, 2 x 6 x 35 cm, komora 1080×720 mm, Cuppone Giorgione GR635L/2D
46880,00 zł netto 58600,00 zł
57662,40 zł brutto
72078,00 zł

Gazowy piec do pizzy 2 komorowy, 2 x 6 x 35 cm, komora 720×1080 mm, Cuppone Giorgione GR635/2D
45200,00 zł netto 56500,00 zł
55596,00 zł brutto
69495,00 zł

Gazowy piec do pizzy 2 komorowy, 2 x 9 x 35 cm, komora 1080×1080 mm, Cuppone Giorgione GR935/2D
52880,00 zł netto 66100,00 zł
65042,40 zł brutto
81303,00 zł

Piec do pizzy „Mini Plus 2” 570x550x475 Bartscher 203535
4417,68 zł netto 5592,00 zł
5433,75 zł brutto
6878,16 zł

Piec do pizzy „Mini Plus” 575x525x270 Bartscher 203530
2521,68 zł netto 3192,00 zł
3101,67 zł brutto
3926,16 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny na podstawie, elektryczny, o pojemności 1 x 4 x 32 cm, 905x705x1270, Italforni EK Y010
8278,20 zł netto 9198,00 zł
10182,19 zł brutto
11313,54 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny na podstawie, elektryczny, o pojemności 1 x 6 x 32 cm, 905x1080x1270, Italforni EK Y030
9998,10 zł netto 11109,00 zł
12297,66 zł brutto
13664,07 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny, na podstawie, elektryczny o pojemności 1 x 4 x 33 cm, 920x840x1420, Italforni TK1 Y010
11471,40 zł netto 12746,00 zł
14109,82 zł brutto
15677,58 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny, na podstawie, elektryczny o pojemności 1 x 4 x 33 cm, 920x840x1420, Italforni TK1 Y020
11471,40 zł netto 12746,00 zł
14109,82 zł brutto
15677,58 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny, na podstawie, elektryczny o pojemności 1 x 6 x 33 cm, 1250x940x1420, Italforni TK1 Y070
14417,10 zł netto 16019,00 zł
17733,03 zł brutto
19703,37 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny, na podstawie, elektryczny o pojemności 1 x 6 x 33 cm, 1250x940x1420, Italforni TK1 Y080
14417,10 zł netto 16019,00 zł
17733,03 zł brutto
19703,37 zł

Piec do pizzy 1 komorowy manualny, na podstawie, elektryczny o pojemności 1 x 6 x 33 cm, 920x1170x1420, Italforni TK1 Y030
14249,70 zł netto 15833,00 zł
17527,13 zł brutto
19474,59 zł
Produkty