(Rozwiń)

Piece konwekcyjno-parowe do gastronomii

Piece konwekcyjno-parowe - Convotherm maxx, Bertos E6ST, Rational iCombi Pro, Unox Cheftop czy Fagor Advance

Piec konwekcyjno-parowy to serce prawie każdej restauracji. W języku angielskim, piece konwekcyjno-parowe nazywane są "Combi ovens" od slowa combination czyli połączenie. Piece łączą suchej obróbki termicznej z obróbką wykorzystującą parę. Konwekcyjne gastronomiczne piece pracują w trybie suchego pieczenia, parowania i pieczenia z parowaniem. Piec konwekcyjno-parowe zapewniają nam niesamowitą kontrolę nad procesem gotowania. Dzięki możliwości precyzyjnego ustawienia trybu pieczenia, temperatury pieczenia i czasu, jesteśmy w stanie zagwarantować powtarzalność zachowując wysoką organizacje czasu pracy.

Jaką rolę odgrywają piece konwekcyjno-parowe w profesjonalnej kuchni?

Gastronomiczne piece konwekcyjno-parowe odgrywają niezwykle ważną rolę w restauracyjnej kuchni. Potocznie nazywane "Combi ovens", łączą one różne metody obróbki termicznej. Piec konwekcyjny gastronomiczny może piec i gotować na parze, a także łączyć obie metody. Takie piece konwekcyjne umożliwiają precyzyjne kontrolowanie procesu gotowania dzięki regulacji trybu pieczenia, temperatury oraz czasu. To pozwala na zachowanie powtarzalności i lepszą organizację pracy. W naszej ofercie znajdziesz piece konwekcyjno-parowe w różnych rozmiarach i z różną ilością półek. Najpopularniejszymi rozmiarami są piece 6 x 1/1 i 10 x 1/1 GN. Posiadamy również piece z wbudowanym bojlerem oraz piece z systemem spryskiwania pary. Obie opcje są skuteczne, z różnicą polegającą na tym, że piece z bojlerem mogą gotować na parze bez wcześniejszego nagrzania komory. Nie jesteś pewien czy potrzebujesz piec natryskowy czy piec z bojlerem? Sprzedajemy zdecydowanie więcej pieców z systemem natryskowym. Większość kucharzy nie odczuwa różnicy natomiast, wolimy Tobie wytłumaczyć czym te piece dokładnie się różnią. Jakie znajdziesz różnice pod względem eksploatacji i samego gotowania. Po rozmowie z nami, będziesz przekonany czy potrzebujesz pieca konwekcyjno-parowego z bojlerem czy natryskowym systemem nawilżania komory.

Sonda potraw w piecu konwekcyjno-parowym to podstawa!

Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe są wyposażone w sondę potraw, która pomaga w zarządzaniu procesem pieczenia. Sonda jest wbijana w produkt, tak jak ryba, mięso czy pieczywo, i pozwala na regulację temperatury oraz dostosowanie czasu pieczenia w celu uzyskania najlepszych rezultatów. Do tego piece takie, jak Convotherm maxx, Bertos, Unox Cheftop czy Fagor Concept i Advance, posiadają automatyczny system mycia. Płynne środki czyszczące i nabłyszczające są pobierane z osobnych zbiorników, a automatyczne mycie zapewnia czystość pieca przy minimalnych kosztach i eliminuje ryzyko wylewania wody na podłogę. Proces mycia odbywa się przy zamkniętych drzwiach pieca. Jeśli szukasz sprawdzone i nowoczesnego rozwiązania to dobrze trafiłeś! Posiadamy setki pieców w ofercie lecz wiemy które są na prawdę godne polecenia. Po krótkiej rozmowie która pozwoli nam ustalić Twoje potrzeby, otrzymasz od nas ofertę. Zaproponujemy kilka pieców najbardziej pasujących do Twoich oczekiwań. Nasze piece konwekcyjno-parowe są kompatybilne z kuchnią, co oznacza, że można używać tych samych blach czy pojemników GN 1/1 i 2/1 w szafie chłodniczej. Możesz wyciągnąć pojemnik GN 1/1 ze szafy chłodniczej i wstawić go do pieca. To samo dotyczy współpracy z szokówką. Możesz bezpośrednio przechodzić jedzenie z pieca do szokówki.

Piec konwekcyjno-parowy + szybkoschładzarka szokowa = Cook & Chill

Metoda "Cook & Chill" (gotuj i schładzaj) to innowacyjna technika przygotowywania posiłków. W ramach tej metody dania są gotowane do 80-90% i następnie szybko schładzane w szybkoschładzarkach szokowych do temperatury niższej niż 3°C. Szybko schłodzone potrawy mogą być przechowywane w temperaturze 0-3°C przez maksymalnie trzy dni w szafach chłodniczych lub komorach chłodniczych. Przed podaniem dania, resztę gotowania można dokończyć, a potrawy serwować w ciągu 30 minut od zakończenia procesu. Dzięki zachowaniu tego schematu technologicznego, uzyskujemy taką samą jakość dań, jak w tradycyjnym gotowaniu i podawaniu. Szybkoschładzarki szokowe są idealnym uzupełnieniem pieca konwekcyjno-parowego. Oferujemy szeroki wybór szybkoschładzarek szokowych, które są kompatybilne nawet z piecami Convotherm Mini i Unox Compact. Jeśli nie jesteś pewien, jaka szybkoschładzarka będzie odpowiednia do Twojego pieca konwekcyjnego, skontaktuj się z nami. Nasi doradcy chętnie pomogą Ci dobrać odpowiednie urządzenie do Twoich potrzeb i Twojego pieca.

Oferujemy piece konwekcyjno parowe sprawdzonych producentów!

Oferujemy piece konwekcyjno parowe w wielu rozmiarach pod względem ilości półek. Oferujemy piece z pojemnością od 3 do 20 prowadnic for formacie 2/3, 1/1 i 2/1 GN. Najbardziej popularne piece konwekcyjno-parowe to piece 6 x 1/1 i 10 x 1/1 GN. W naszej ofercie, znajdzie piece konwekcyjno-parowe wyposażone w bojler i piece z systemem natryskiwania pary. Oba rozwiązania są dobre i oba działają, z jedyną różnicą w której piec posiadający bojler może gotować na parze bez suchego nagrzania komory pieczenia.

Innowacyjne piece konwekcyjno-parowe są wyposażone w sondę potraw

Nowoczesne piece konwekcyjno parowe gastronomiczne wyposażone zostały w sondę potraw. Sonda potraw to akcesorium pomagające zarządzaniem procesu pieczenia. Wbijamy sondę w rybę albo w sztukę mięsa czy pieczywo i ustawiamy temperaturę rdzenia albo gotowy program. Sonda potraw pobiera próbki temperatury ze środka naszego produktu i dostosowuje temperaturę i czas pieczenia żeby osiągnąć najlepsze efekty. Piece takie jak Convotherm maxx, Bertos, Unox Cheftop czy Fagor Concept i Advance posiadają automatyczny system myjący. Piece pobierają płynną chemię myjącą i nabłyszczającą z osobnych kanistrów. Mycie za pomocą automatyczne systemu gwarantuje dobre rezultaty mycia zachowując niskie koszta i zapobiega wylewaniu się wody na podłogę. Automatyczne mycie odbywa się za zamkniętymi drzwiami pieca. (Zwiń)

Wyświetlanie 1–18 z 560 wyników

Sortowanie
Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 b

Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 b

55920,00  netto 69900,00 
68781,60  brutto
85977,00 
Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 b

Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 b

45520,00  netto 56900,00 
55989,60  brutto
69987,00 
Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 b Plus

Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 b Plus

51120,00  netto 63900,00 
62877,60  brutto
78597,00 
Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 bn

Piec 10x GN 1/1 bojlerowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 bn

42320,00  netto 52900,00 
52053,60  brutto
65067,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 ig

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 ig

62800,00  netto 78500,00 
77244,00  brutto
96555,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 ig Plus

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 ig Plus

54640,00  netto 68300,00 
67207,20  brutto
84009,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1186, RM GASTRO O 1011 ig

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1186, RM GASTRO O 1011 ig

49520,00  netto 61900,00 
60909,60  brutto
76137,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1186, RM GASTRO O 1011 ign

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny gazowy, 933x867x1186, RM GASTRO O 1011 ign

46320,00  netto 57900,00 
56973,60  brutto
71217,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 i

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO B 1011 i

53175,20  netto 66469,00 
65405,50  brutto
81756,87 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 i

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 i

41520,00  netto 51900,00 
51069,60  brutto
63837,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 i Plus

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 i Plus

47120,00  netto 58900,00 
57957,60  brutto
72447,00 
Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 in

Piec 10x GN 1/1 iniekcyjny, 933x867x1080, RM GASTRO O 1011 in

39120,00  netto 48900,00 
48117,60  brutto
60147,00 
Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO B 1021 i

Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO B 1021 i

77200,00  netto 96500,00 
94956,00  brutto
118695,00 
Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 i

Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 i

62640,00  netto 78300,00 
77047,20  brutto
96309,00 
Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 i Plus

Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 i Plus

70800,00  netto 88500,00 
87084,00  brutto
108855,00 
Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 in

Piec 10x GN 2/1 iniekcyjny, 1121x1018x1086, RM GASTRO O 1021 in

60720,00  netto 75900,00 
74685,60  brutto
93357,00 
Piec 12x GN 2/1 bojlerowy, 1111x1006x1377, RM GASTRO B 1221 b

Piec 12x GN 2/1 bojlerowy, 1111x1006x1377, RM GASTRO B 1221 b

88720,00  netto 110900,00 
109125,60  brutto
136407,00 
Piec 12x GN 2/1 bojlerowy, 1111x1006x1377, RM GASTRO O 1221 b

Piec 12x GN 2/1 bojlerowy, 1111x1006x1377, RM GASTRO O 1221 b

81200,00  netto 101500,00 
99876,00  brutto
124845,00 
Produkty
Pokaż wszystkie produkty
×