(Rozwiń)

Piece konwekcyjno-parowe do profesjonalnej gastronomii

Piece konwekcyjno-parowe sercem każdej profesjonalnej kuchni gastronomicznej!

Piece konwekcyjno-parowe są niezwykle istotne w funkcjonowaniu restauracji. W języku angielskim nazywane są "Combi ovens", ponieważ łączą one różne rodzaje obróbki termicznej. Dzięki nim możesz piec, gotować na parze oraz łączyć te dwie metody. Piece tego rodzaju umożliwiają precyzyjne kontrolowanie procesu gotowania. Możemy dokładnie regulować tryb pieczenia, temperaturę oraz czas, co pozwala nam zachować powtarzalność i dobrą organizację pracy. Oferujemy piece konwekcyjno-parowe w różnych rozmiarach, z różną ilością półek. Posiadamy piece o pojemności od 3 do 20 prowadnic, w formatach 2/3, 1/1 i 2/1 GN. Najbardziej popularnymi rozmiarami są piece 6 x 1/1 i 10 x 1/1 GN. W naszej ofercie można znaleźć piece z wbudowanym bojlerem oraz piece z systemem natryskiwania pary. Obie opcje są dobre i równie skuteczne, z jedyną różnicą, że piece z bojlerem mogą gotować na parze bez wcześniejszego nagrzewania komory.

Piece z wyposażeniem pomagającym w pracy kucharza!

Nowoczesne piece konwekcyjno-parowe są wyposażone w sondę potraw, która pomaga w zarządzaniu procesem pieczenia. Sonda jest wbijana w wewnętrzną część produktu, taką jak ryba, mięso czy pieczywo, i umożliwia regulację temperatury oraz dostosowanie czasu pieczenia w celu uzyskania najlepszych rezultatów. Piece takie jak Convotherm maxx, Bertos, Unox Cheftop czy Fagor Concept i Advance posiadają również automatyczny system mycia. Płynne środki czyszczące i nabłyszczające są pobierane z osobnych zbiorników, a automatyczne mycie gwarantuje czystość pieca przy minimalnych kosztach i zapobiega wylewaniu wody na podłogę. Proces mycia odbywa się przy zamkniętych drzwiach pieca.

Kompatybilność pieców konwekcyjno-parowych z urządzeniami w kuchni!

Twój piec konwekcyjno-parowy pracujący w systemie "Gastronorm" w skrócie nazywanym GN jest kompatybilny z kuchnią! Jeśli rozważasz zakup pieca konwekcyjno parowego, upewnij się że piec posiada prowadnice na pojemniki GN. Na czym polega kompatybilność pieca? Możesz używać tych samych blach czy też pojemników 1/1 i 2/1 GN w szafie chłodniczej. Pojemnik GN 1/1 możesz wyjąć z szafy chłodniczej i wsadzić do pieca! Identyczną kompatybilność osiągniesz pomiędzy piecem konwekcyjno-parowym a szokówką. Zamrażarki szokowe i szybkoschładzarki szokowe to świetne urządzenia do współpracy z piecem konwekcyjno-parowym. Jak już przygotujesz swoje dania w piecu, pojemniki gn możesz przełożyć bezpośrednio do szokówki!

Metoda "Cook & Chill" przy współpracy z szybkoschładzarki szokowej

Cook & Chill, także znany jako "Gotuj i schłódź". Technika przygotowywania posiłków, która ma na celu umożliwienie gotowania i przechowywania jedzenia na wcześniejszym etapie. W ramach tej metody, potrawy są gotowane w minimum 70°C, zazwyczaj do 80-90% całego procesu. Następnie schładzane w szybkoschładzarce szokowej do temperatury niższej niż 3°C w ciągu maksymalnie dwóch godzin. Gotowe w ten sposób dania mogą być przechowywane w temperaturze 0-3°C przez maksymalnie trzy dni w szafach chłodniczych lub komorach chłodniczych. Przed wydaniem potraw, pozostałe 20% gotowania jest dokończonych, a posiłki są serwowane w ciągu 30 minut od zakończenia procesu. Dzięki zachowaniu tego schematu procesu technologicznego, uzyskujemy taką samą jakość dań, jaką otrzymamy w tradycyjnym gotowaniu i podawaniu. W ten sposób możemy zachować witaminy, składniki odżywcze, a także smak i naturalny kolor potraw. Możesz wykorzystać szybkoschładzarkę szokową jako podstawę pod piec konwekcyjno-parowy! Posiadamy szeroką ofertę szybkoschładzarek szokowych kompatybilnych nawet z piecami Convotherm Mini i Unox Compact! Jeśli nie jesteś pewien która szokówka będzie odpowiednia dla Twojego pieca konwekcyjno-parowego, skontaktuj się z nami. Nasi doradcy chętnie Ci pomogą i dobiorą prawidłowe urządzenie do Twoich potrzeb i Twojego pieca. (Zwiń)

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Sortowanie
Produkty
Pokaż wszystkie produkty
×