Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach | 47 kW | 400V | 1550x2244x2504 | RESTO QUALITY Rotorbake E11 18T Master Pro

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
1-14 dni
numer katalogowy Numer katalogowy:
Rotorbake E11 18T Master Pro
gwarancja Gwaracja:
1 rok
Masz pytanie dotyczące produktu?
Opis

Opis:

  • Profesjonalny elektryczny piec obrotowy włoskiej produkcji, który pozwala między innymi na wypiekanie wyrobów piekarniczo-cukierniczych
  • Idealnie sprawdzi się w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, sklepach i marketach
  • Piec pomieści wózki o pojemności 18 blach cukierniczych o wymiarach 800×800, 660×920 lub 800×1000 mm
  • Wózek z blachami obraca się w komorze pieczenia wokół własnej osi, gwarantując tym samym idealny i równomierny wypiek
  • Wielowentylatorowy system BakeAIR z autorewersem zapewniającym równomierne rozprowadzenie gorącego powietrza w komorze
  • Precyzyjna 5 stopniowa regulacja prędkości obrotowej wentylatorów pozwala na dostosowanie przepływu powietrza do rodzaju wypiekanego produktu
  • Tryb półstatyczny dla produktów delikatnych w obróbce
  • Wyposażony w automatyczny system BakeSTEAM, kontrolujący poziom naparowania i wilgotności w komorze pieca oraz natryskowy system generowania pary
  • Programowane czasowo naparowanie
  • Funkcja Multi-timer pozwalająca na ustawienie czasu obróbki osobno dla każdej półki
  • Pięć trybów pracy pieca: obróbka konwekcyjna, konwekcyjno-parowa, konwekcyjna z nawilżaniem, konwekcyjna z wykorzystaniem gorącego powietrza oraz obróbka z naparowaniem
  • Wstępne nagrzewanie
  • Manualny i automatyczny program chłodzenia komory pieca
  • Intuicyjny dotykowy panel sterowania z 7-calowym kolorowym wyświetlaczem, ze szkłem ochronnym o grubości 5 mm
  • Piec posiada wstępnie zapisane programy gotowania, z możliwością korzystania z bazy przepisów online oraz ustawienia własnych spersonalizowanych programów
  • Możliwość zapisania 1000 programów, w tym programów niskotemperaturowych i gotowania nocnego
  • Powiadomienie dźwiękowe po zakończeniu programu gotowania
  • Funkcja opóźnionego startu cyklu obróbki
  • Automatyczne otwieranie komina BakeDRY, z możliwością częściowego otwarcia i ustawienia czasu otwarcia
  • Wyposażony w podwójny parownik RotorBake pozwalający na wytworzenie większej ilości pary, użytecznej między innymi w przypadku gotowania potraw bezglutenowych
  • Doskonała innowacyjna izolacja termiczna zapewnia minimalne straty ciepła w komorze pieca i niskie zużycie energii
  • Drzwi z zespolonymi podwójnymi szybami termoizolacyjnymi z niskoemisyjnego szkła K Glass™, wyposażonego w specjalną powłokę, która zapewnia doskonałą izolację cieplną i oszczędność energii
  • System autodiagnostyczny wykrywający i raportujący błędy i usterki
  • Port USB do zapisywania i wgrywania programów, eksportu danych HACCP i aktualizacji oprogramowania
  • Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN) – za dopłatą
  • W standardzie piec wyposażony jest w hak do mocowania i podwieszania wózka wewnątrz komory pieczenia
  • Platforma obrotowa do podnoszenia wózków, przystosowana do pracy z własnymi wózkami wypiekowymi o wymiarach i wysokości innych niż standardowe – za dopłatą
  • Możliwość wyposażenia pieca w system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków na hak – za dopłatą
  • Platforma obrotowa i system automatycznego podnoszenia i podwieszania wózków zalecane są w przypadku dużych wózków z ciężką zawartością

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • RTRB-ROT11 – Platforma obrotowa
  • RTRB-LT – System automatycznego podnoszenia wózków
  • RTRB-WIFI – Wi-Fi oraz interfejs Ethernet (LAN)
  • RTRB-SS – Obudowa zewnętrzna ze stali nierdzewnej
  • RTRB-L – piec z drzwiami otwieranymi na lewą stronę
  • RTRB-DD – Podwójne zabezpieczenie i uszczelnienie drzwi komory

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 1550x2244x2504
  • Pojemność blach: 18x 800×800/660×920/800×1000 mm
  • Odległość prowadnic [mm]: 93
  • Moc [kW]: 47
  • Maks. temperatura [°C]: 270
  • Zasilanie [V]: 400
  • Waga [kg]: 1050

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia

Parametry techniczne
Producent

Szerokość (mm)

1550

Głębokość (mm)

2244

Wysokość (mm)

2504

Waga (kg)

1050

Zasilanie

elektryczne

Zasilanie (V)

400

Moc (kW)

47

Pojemność blach

18x 800×800/660×920/800×1000 mm

Odległ. między prow. [mm]

93

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Elektryczny piec obrotowy piekarniczy | rotacyjny | 18 blach | 47 kW | 400V | 1550x2244x2504 | RESTO QUALITY Rotorbake E11 18T Master Pro”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nasza cena
97193,70 
Cena katalogowa 123030,00 
Oszczędzasz:25836,30 -21%
Nasza cena
119548,25 
Cena katalogowa 151326,90 
Oszczędzasz:31778,65 -21%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka
×