(Rozwiń)

Profesjonalne tunelowe - taśmowe piece do pizzy

Czym są tunelowe - taśmowe piece do pizzy ?

Taśmowe piece do pizzy z taśmą transportującą są prawdopodobnie najczęściej stosowanymi piecami w przemyśle pizzowym. Szybkość i przepływ powietrza są ustalone, każda pizza jest pieczona tak samo, co daje jednolity efekt końcowy. Większość pizzerii prowadzi większość swojej działalności w dwóch trzygodzinnych okresach podczas lunchu i kolacji. Taśma transportująca pomaga sprostać tym wymaganiom i jest idealna dla restauracji lub miejsc z dużym natężeniem ruchu. Dodatkowo, pozwala zaoszczędzić na pracy, ponieważ nie wymaga doświadczonego pizzaiolo do wkładania, przekładania i wyjmowania pizz w odpowiednim momencie. Jedną rzeczą, o której należy pamiętać przy zakupie pieca z taśmą transportującą, jest to, jak łatwo będzie go oczyścić. Najlepszym wyborem jest taki, który umożliwia łatwy dostęp do wewnętrznych elementów poprzez drzwi lub demontaż paneli.

Dodatkowe zalety tunelowych pieców do pizzy!

Piece z taśmą transportującą mają również inne zalety. W przeciwieństwie do większości pieców komorowych, wymagają tylko 15 do 20 minut rozgrzewania; utrzymują tę temperaturę przez całą dzień i szybko się ochładzają po wyłączeniu. Ostatnie modyfikacje stylu z taśmą transportującą obejmują dodanie wielu taśm lub podział taśmy, co pozwala na zróżnicowane czasy gotowania w tej samej komorze. Stalowe taśmy z drutu używane w piecach z taśmą transportującą. Służą one do umożliwienia nieograniczonego docierania ciepła z palników do spodu produktu. Są również potrzebne, ponieważ stanowią taśmy, które cyklicznie przechodzą przez piekarnik. Jednym z wad jest to, że oleje i składniki pizzy mogą kapać, co utrudnia czyszczenie.

Konserwacja i czyszczenie taśmowych pieców do pizzy

Istnieją także pewne wady pieców z taśmą transportującą. Jedną z nich jest możliwość awarii taśmy, co prowadzi do zatrzymania pieca. Jeśli wystąpi awaria, piec nie będzie przesuwał produktu przez piekarnik i będzie wymagał jego wyłączenia, rozłożenia i naprawy. W przypadku pieców z wentylatorami usuwającymi zimne powietrze i równomiernie przemieszczającymi gorące powietrze przez komorę do pieczenia, hałas może być uciążliwy, ale niektórzy producenci pracowali nad tym i zmniejszyli poziom hałasu wydzielanego przez ich piece. Czyszczenie i naprawy są trudne i czasochłonne w przypadku braku łatwego dostępu do wewnętrznych elementów. Inną wadą taśm transportujących jest ich zazwyczaj wyższa cena. Dlatego, warto zdecydować się na piec renomowanego producenta takiego jak Italforni czy OEM

Jaka szerokość taśmy jest optymalna?

Obecnie występuje trend na większe piece z taśmą transportującą. Aby osiągnąć większą produkcję przy użyciu pieca z taśmą transportującą, należy wybrać dłuższy piec, aby można było umieścić więcej pizz jednocześnie w komorze do pieczenia. Na przykład piec z taśmą o szerokości 83 cm może pomieścić jednocześnie dwie pizze. Prędkość taśmy jest zwiększana, więc czas pieczenia dla każdej pizzy pozostaje taki sam, ale więcej pizz piecze się jednocześnie. Zamiast pieczenia dwóch pizz w osiem minut, pieczemy cztery w tym samym czasie. Większa produkcja zależy od tego, ile pizz można upiec jednocześnie.

Taśmowy piec do pizzy z taśmą transportującą z szamotu!

ITALFORNI TUNNEL STONE: jedyny statyczny piekarnik z elektrycznym przenośnikiem, który wypieka bezpośrednio na kamieniu szamotowym. Łatwość obsługi, doskonałe pieczenie pizzy i bardzo niskie zużycie energii umożliwiają jego użytkowanie nawet przez personel bez specjalistycznych umiejętności. Najbardziej kompaktowy na rynku, można go zintegrować z dowolną automatyczną linią produkcyjną. Posiadamy modele z taśmą o szerokości 45, 59 i 79 cm. Italforni Tunnel Stone doskonale nadaje się do pieczenia wielu produktów, takich jak pizze, focaccia, arabski chleb, tortille, piadine, bruschetta, crostini, skrzydełka z kurczaka, mięsa. Wykonujemy również specjalne konfiguracje tunelowych pieców do intensywnego i przemysłowego użytku (na życzenie). (Zwiń)

Wyświetlanie 1–18 z 37 wyników

Sortowanie
Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1210x660x350, Pizza Group TN 38/45 (00032130)

Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1210x660x350, Pizza Group TN 38/45 (00032130)

17200,00  netto 21500,00 
21156,00  brutto
26445,00 
Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1340x1100x480, Pizza Group TNV-40E (00032132)

Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1340x1100x480, Pizza Group TNV-40E (00032132)

39120,00  netto 48900,00 
48117,60  brutto
60147,00 
Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1790x1210x530, Pizza Group TNV-50E (00032133)

Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 1790x1210x530, Pizza Group TNV-50E (00032133)

50240,00  netto 62800,00 
61795,20  brutto
77244,00 
Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 2000x1380x590, Pizza Group TNV-65E (00032134)

Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 2000x1380x590, Pizza Group TNV-65E (00032134)

57120,00  netto 71400,00 
70257,60  brutto
87822,00 
Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 2170x1580x630, Pizza Group TNV-80E (00032135)

Piec do pizzy tunelowy elektryczny, 2170x1580x630, Pizza Group TNV-80E (00032135)

69840,00  netto 87300,00 
85903,20  brutto
107379,00 
Piec do pizzy tunelowy gazowy, 1340x1100x480, Pizza Group TNV-40G (00032136)

Piec do pizzy tunelowy gazowy, 1340x1100x480, Pizza Group TNV-40G (00032136)

40560,00  netto 50700,00 
49888,80  brutto
62361,00 
Piec do pizzy tunelowy gazowy, 1790x1210x530, Pizza Group TNV-50G (00032137)

Piec do pizzy tunelowy gazowy, 1790x1210x530, Pizza Group TNV-50G (00032137)

52960,00  netto 66200,00 
65140,80  brutto
81426,00 
Piekarnik tunelowy elektryczny, 940x500x320, Pizza Group FLASH (00032131)

Piekarnik tunelowy elektryczny, 940x500x320, Pizza Group FLASH (00032131)

7352,00  netto 9190,00 
9042,96  brutto
11303,70 
Produkty
Pokaż wszystkie produkty
×