Przedstawiamy Państwu płytę grillową zwaną również płytą bezpośredniego smażenia czy płytą beztłuszczową (Fry-top). Płyty grillowe występują w wersji elektrycznej i gazowej w rozmiarach 400, 800 i 1200mm z powierzchnią gładką, ryflowaną albo gładko-ryflowaną.

Płaszczyzna robocza i panele przednie wykonane ze stali nierdzewnej inox AISI 304. Rurowe palniki z samo ustawiającym się płomieniem o dużej powierzchni zapewniają jednolite rozprowadzenie ciepła. Dostarczana moc regulowana za pomocą pokrętła o działaniu ciągłym. Płomień pilotujący oraz zawόr bezpieczeństwa z czujnikiem temperatury. Zapłon piezoelektryczny z silikonową osłoną. Maksymalna osiągalna temperatura ponad 300°C. GŁADKA płyta ze stali satynowej z osłonami przeciwbryzgowymi. Lekko nachylona powierzchnia gotująca z dużym otworem odpływowym oraz przewodem odprowadzającym płyny do odpowiedniego szczelnego pojemnika zbiorczego. Nόżki nastawne (wersja z obudową).

Grill można przetestować w naszym showroomie Wencel Sp. z o.o. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego http://premiumgastro.pl

Masz pytania? Napisz do nas lub zadzwoń +48 22 613 32 12
Transkrypcja

Cześć, nazywam się Marcin Wencel z firmy PremiumGastro.pl i dzisiaj przedstawię wam ciąg grzewczy Bertos Macros 700 produkcji włoskiej.

Płyty grillowe Bertos

 

Płyty grillowe znajdują zastosowanie w każdej kuchni, natomiast najczęściej spotkać je można w burgerowniach, stek housach i punktach z owocami morza.

Betros oferuje płyty grillowe w wersji elektrycznej i gazowej, z płytą ze stali nierdzewnej, albo chromowanej. Płyta chromowana gwarantuje idealnie gładką powierzchnię grzewczą, dzięki której dużo mniej produktów będzie do niej przywierać. Płyty grillowe dostępne są o szerokości 40 i 80 cm. Płyty grillowe możemy zamówić w wersji gładkiej, ryflowanej, albo gładko-ryflowanej. Wszystkie płyty bezpośredniego smażenia zostały osadzone ze spadkiemM/strong>, aby ułatwić odprowadzenie tłuszczu do bardzo pojemnej szufladki.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie płyty grillowej?

W płytach grillowych najważniejsza jest grubość płyty i wysoka moc grzewcza. Przydaje się to w sytuacjach, kiedy na rozgrzany grill na przykład położymy cztery zimne steki ważące 40 dag każdy. Grill z ciężką, grubą płytą o dużej mocy grzewczej, odczuje spadek temperatury przez termostat i momentalnie doprowadzi temperaturę płyty do temperatury pożądanej. Płyty grillowe Bertos spełniają te warunki bez zarzutów.

Przetestuj przed zakupem

Jeśli chciałbyś sprawdzić urządzenia zanim podejmiesz decyzję, zapraszamy na wspólne gotowanie. U nas nie musisz kupować kota w worku.

×