Piec do pizzy 1 komorowy, elektryczny o pojemności 1 x 8 x 30 cm, 1620x960x400, Italforni Euro Classic EC6/I Inox
ITALFORNI EURO CLASSIC EC6/I
Piec do pizzy 1 komorowy o pojemności 1 x 8 x 30 cm – sama komora
Wykończenie frontu : Stal nierdzewna
Italforni Euro Classic to piece o bardzo wysokim standardzie wykonania. W piecach Euro Classic znajdziemy również najważniejsze rozwiązania technologiczne które przekładają się na nasz komfort pracy i energooszczędność gwarantując nam najwyższą jakość wypieków pizzy, chleba czy wyrobów cukierniczych. Piece Italforni Euro Classic są dostępne w niższej cenie od pieców takich jak Visor czy Bull ze względu na swój klasyczny design. Euro Classic to perfekcyjna linia pieców do pizzy dla Ciebie jeśli szukasz jakości w standardowym, klasycznym Włoskim designie.
Piece do pizzy Italforni Euro Classic dostępne są w wersji 1, 2 i 3 komór o pojemności 6, 8, 9 i 12 pizz o średnicy 30 albo 35 cm ! Piec posiada ergonomiczne, wyważone drzwi dla łatwości otwierania i zamykania które są przeszklone wysokiej jakości hartowanym szkłem zapewniającym pełny wgląd do komory pieca. Drzwi pieca zostały wyposażone w stalową rączkę na całej długości komory dzięki której można z łatwością otwierać i zamykać piec z dowolnej pozycji. Linia Euro Classic została wyposażona w prosty i intuicyjny, elektroniczny panel sterowania. Piece posiadają bardzo wysoką izolacje termiczną komory co przekłada się na wydajność jak również obniża rachunki za energię. Euro Classic posiada funkcje odrębnej regulacji mocy górnych i dolnych elementów grzewczych. Komora pieca została całkowicie obudowana szamotem z elementami i grzewczymi wbudowanymi w dolnej płycie szamotowej dzięki czemu piec się szybciej nagrzewa i równomierniej rozprowadza temperaturę. Piece do pizzy i chleba Italforni Euro Classic rozgrzewają do temperatury 450 stopni C. Piece są bardzo dobrze zaizolowane dzięki czemu średnie zużycie energii na godzinę to 50% mocy przyłączeniowej !
Do każdego pieca Euro Classic można domówić generator pary, podstawę neutralną albo garownie, okap neutralny bądź z wentylatorem
Specyfikacja techniczna :
-Komora pieca całkowicie pokryta szamotem
-Elementy grzewcze zainstalowane w dolnej płycie szamotowej
-Piece wykończone w stali nierdzewnej albo wykończenie „Rustico” imitacją cegły
-Bardzo niska utrata temperatury w czasie otwarcia drzwiczek
-Oświetlenie komory wykonane z wysokiej wytrzymałości halogenu
-Intuicyjny, elektroniczny panel sterowania
-Niezależne sterowanie elementami grzewczymi spodu i górnej części komory pieca
-Oryginalny, dedykowany okap w 100% zgodny z designem urządzenia (opcja)
-Wyważone drzwiczki pieca
-Garownia pracująca w temperaturze do 50 stopni Celsjusza (opcja)
-Maksymalna temperatura pieczenia do 450C
-Szybkie nagrzewanie komory do temperatury pracy
-Regulowany zawór wilgotności komory
Producent | |
---|---|
Szerokość (mm) | 1620 |
Głębokość (mm) | 960 |
Wysokość (mm) | 400 |
Zasilanie | elektryczne |
Moc elektryczna (kW) | 8.5 |
Napięcie zasilania | 400 V |
Pojemność | 1 x 8 x 300mm |
Ilość komór | 1 |
Rozmiar komory (mm) | 1230x630x170 |
Średnica pizzy(mm) | 300 |
Ilość pizz w komorze(szt) | 8 |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.