Piec konwekcyjno-parowy elektryczny, automatyczny system myjący, 10xGN1/1, 18,6 kW, 400 V, Mychef, System TSC – najwyższa stabilność temperatury, Resto Quality COOK MASTER 101E TSC
Piec konwekcyjno-parowy elektryczny, automatyczny system myjący, 10xGN1/1, 18,6 kW, 400 V, Mychef, System TSC – najwyższa stabilność temperatury, Resto Quality COOK MASTER 101E TSC
Szkolenie z obsługi pieca gratis
Doskonałe rezultaty gotowania
MultiSteam
Innowacyjna, opatentowana technologia wprowadzania podwójnej pary, 5 razy szybsza niż w tradycyjnych systemach (bojler lub natrysk bezpośredni) dzięki wstępnemu podgrzewaniu wody. Szybsza i gęstsza para, zapewniająca równomierne gotowanie
DryOut Plus
Umożliwia aktywne usuwanie wilgoci z komory w celu uzyskania bardziej chrupiącej tekstury dzięki unikalnej technologii niskociśnieniowej. Chrupiące, złociste, bardzo szybkie i doskonałe rezultaty
Większy komfort użytkowania
Sous-vide, jedno- i wielopunktowe sondy z magnetycznym złączem plug & play lub wewnętrzną sondą jednopunktową lub sondą wielopunktową
Dzięki nowemu złączu magnetycznemu podłączenie sondy jeszcze nigdy nie było tak szybkie i łatwe
Zintegrowana rynienka ociekowa
Rynienka ociekowa podłączona do odpływu. Rynienka została również wyposażona w filtr który zapobiega przedostawaniu się resztek jedzenia, które mogłyby spowodować jego zatkanie
TSC (Kontrola stabilności termicznej)
Jedyny taki opatentowany system, który zapewnia maksymalną stabilność termiczną podczas gotowania w niskiej temperaturze (do 120 °C) z minimalnymi odchyleniami (± 0,2 °C)
Wbudowane oświetlenie LED
Specjalnie zaprojektowane, odporne na wysokie temperatury, charakteryzuje się minimalnym zużyciem energii oraz wydłużonym czasem pracy
Większa skuteczność i wydajność
Wysokiej jakości izolacja termiczna
Komora grzewcza wykonana ze stali AISI 304 i AISI 316L (modele MAX). Jej duża wytrzymałość gwarantuje doskonałe gotowanie i znaczną oszczędność energii
Szkło niskoemisyjne
Najnowsza technologia szkła niskoemisyjnego zapewnia lepszą izolację poprzez zmniejszenie strat ciepła. Konstrukcja drzwi sprawia, że są one łatwe do czyszczenia i bezpieczne w obsłudze
Najnowocześniejsza, wysokowydajna technologia nawiewu SmartWind
Szybsze i bardziej równomierne gotowanie dzięki termodynamicznej konstrukcji wentylatora w połączeniu z z inteligentnym zarządzaniem prędkością i kierunkiem obrotów
MyCare – mycie automatyczne
Opatentowany inteligentny automatyczny system myjący. Usuwa wszelkie zabrudzenia z komory pieca. Piec wykrywa stopień zabrudzenia i proponuje najbardziej odpowiedni program
Większa ochrona żywności
UltraVioletSteam
Ta opatentowana technologia może wytwarzać absolutnie czystą, wysterylizowaną parę, która jest wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach, dzięki systemowi promieniowania ultrafioletowego (opcja)
Jedyny w 100% sterylny piec
Dzięki połączeniu opatentowanych technologii UltraVioletSteam i systemu samoczyszczenia MyCare komora pieca będzie w 100% sterylna, czysta i wolna od patogenów nawet w niskich temperaturach
Rączka oraz komponenty wykonane z tworzyw o właściwościach antybakteryjnych
Dodany komponent antybakteryjny umożliwia lepszą ochronę przed rozprzestrzenianiem się zarazków i bakterii, zapewniając w ten sposób czystą i higieniczną powierzchnię
Panele sterowania COOK MASTER & BAKE MASTER
Większa precyzja gotowania
Zarządzaj swoimi piecami COOK MASTER i BAKE MASTER z łatwością i kontrolą. Wyposażony w intuicyjnie zaprojektowany wyświetlacz LED, umożliwiający gotowanie na wysokim poziomie z maksymalną precyzją
Dostosuj parametry pieca poprzez wybór pary, temperatury, czasu lub sondy oraz prędkości wentylatora, aby zapewnić doskonałe gotowanie
Dzięki pamięci szybkiego dostępu można zapisać najczęściej używane programy gotowania i uruchamiać je automatycznie. Ponadto można zapisać do 40 różnych programów gotowania
Opis:
- Piec Mychef Cook Master to idealne rozwiązanie dla restauracji, hoteli, usług cateringowych i zakładów produkcyjnych
- Piec posiada 3 tryby gotowania: Konwekcja (od 30 °C do 260 °C)/Mieszany: konwekcja + para (od 30 °C do 260 °C)/ Para wodna nasycona (od 30 °C do 130 °C)
- SmartWind – szybsze, w pełni równomierne gotowanie dzięki inteligentnemu systemowi, który reguluje kierunek obrotów wentylatorów i ich prędkość
- 4 prędkości wentylatora
- MultiSteam – opatentowana technologia podwójnego wtrysku pary
- DryOut Plus – aktywne usuwanie wilgoci z komory za pomocą technologii niskociśnieniowej. Technologia zapewniająca chrupiące, złociste, ultraszybkie i doskonałe rezultaty
- Programy + Fazy gotowania w każdym programie (40 + 3)
- 7 przycisków szybkiego dostępu do zapisanych programów
- Jednopunktowa sonda wewnętrzna
- MyCare – system automatycznego czyszczenia
- System szybkiego schładzania Cooldown – pozwala na szybkie i bezpieczne czyszczenie z systemem MyCare
- Automatyczne nagrzewanie wstępne – bardzo szybkie nagrzewanie wstępne
- Manualna regeneracja
- Prowadnice typu C – Prowadnice z łatwym do czyszczenia systemem antyprzechyłowym
- Wyświetlacz LED
- Wizualny i dźwiękowy alarm zakończenia gotowania
- Oświetlenie LED – minimalne zużycie i maksymalny czas działania
- Niskoemisyjne, drzwi z podwójną szybą, mocowane na zawiasach i umożliwiające łatwe czyszczenie
- Niezwykle odporna komora ze stali nierdzewnej AISI 304 18/10, w pełni spawana, z zaokrąglonymi krawędziami (odpływ przez zintegrowany syfon)
- Automatyczny system odprowadzania wody działa nawet przy otwartych drzwiach
- Rączka i elementy z tworzywa sztucznego są pokryte powłoką antybakteryjną
- Stopień ochrony IPX5
- TSC – Kontrola stabilności termicznej
Wyposażenie dodatkowe:
- MYCHA245 – zestaw przyłączy do wody i odpływu – akcesoria do szybkiego i łatwego podłączenia dopływu i odpływu wody zawiera w zestawie 5 tabletek CleanDuo
- MYCHA385 – zestaw UltraVioletSteam: całkowicie czysta, wysterylizowana i wolna od patogenów para dzięki opatentowanej technologii promieniowania ultrafioletowego
- MYCHA226 – podstawa z prowadnicami GN 1/1 odległość między prowadnicami: 68 mm
- MYCHA264 – okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca. Łatwa instalacja
- MYCHA265 – przedni okap kondensacyjny pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca. Łatwa instalacja
- MYCHA268 – przedni okap kondensacyjny z filtrem węglowym pochłania i skrapla parę wodną z komina i drzwi pieca Łatwa instalacja
- MYCHA185 – sonda Sous-vide 1,5 mm z pojedynczym punktem pomiarowym i złączem magnetycznym
Parametry techniczne:
- Wymiary [mm]: 760x710x1022
- Moc [kW]: 18,6
- Zasilanie [V]: 400
- Pojemność: 10xGN1/1
- Waga [kg]: 102
- Odległość między prowadnicami [mm]: 68
- Zakres temperatury [°C]: 30 – 260
- Rekomendowana liczba porcji: 80 – 160
Gwarancja wynosi 12 miesięcy. Warunkiem udzielenia 24-miesięcznej gwarancji jest rejestracja urządzenia na stronie producenta: https://mychefpro.com/en/warranty-activation/
Producent | |
---|---|
Szerokość (mm) | 760 |
Głębokość (mm) | 710 |
Wysokość (mm) | 1022 |
Zasilanie | elektryczne |
Napięcie zasilania | 400 V |
Moc elektryczna (kW) | 18.6 |
Ilość półek | 10 |
Rodzaj pojemników | 1/1 GN |
Sterowanie | Elektroniczne |
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.