Strona główna » Sklep » Urządzenia Kuchenne » Piece Gastronomiczne » Piece Konwekcyjno-Parowe » Piec konwekcyjno – parowy Nano Scroll 20 x GN1/1 sterowany manualnie Wariant podstawowy, Hendi 219126

Piec konwekcyjno – parowy Nano Scroll 20 x GN1/1 sterowany manualnie Wariant podstawowy, Hendi 219126

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
1-14 dni
numer katalogowy Numer katalogowy:
219126
gwarancja Gwaracja:
24 miesiące
Masz pytanie dotyczące produktu?
Opis
  • odległość miedzy prowadnicami – 67 mm
  • wymiary zewnętrzne – 1091x938x(H)1900 mm
  • ilość wentylatorów z autorewersem – 4
  • moc/napięcie – 28,5 kW/400 V
  • waga – 310 kg

  • Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach
  • Prosty i intuicyjny panel sterujący

PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL:

Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych.

Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb,

jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek.

Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich.

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

Ustawienie czasu

Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie

NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej

Bezpośrednie wytwarzanie pary

Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.

Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania

Wentylatory z auto-rewersem

Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca

NANO Technology

Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Drzwi z zawiasem po lewej
  • Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f
Parametry techniczne
Producent

Szerokość (mm)

1091

Głębokość (mm)

938

Wysokość (mm)

1900

Moc elektryczna (kW)

28.5

Rozmiar (GN)

1/1

Ilość prowadnic

20-11 szt.

Sposób wytwarzania pary

Natryskowy

Sterowanie

Elektromechaniczne

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Piec konwekcyjno – parowy Nano Scroll 20 x GN1/1 sterowany manualnie Wariant podstawowy, Hendi 219126”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nasza cena
43496,68 
Cena katalogowa 47279,00 
Oszczędzasz:3782,32 -8%
Nasza cena
53500,92 
Cena katalogowa 58153,17 
Oszczędzasz:4652,25 -8%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka
×