Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną i prysznicem ręcznym 4xGN1/1, 750x742x580 KROMET 000.PK-4

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
1 – 4 tygodnie
numer katalogowy Numer katalogowy:
000.PK-4
gwarancja Gwaracja:
2 lata
Opis

Piece konwekcyjno-parowe oferowane przez Kromet to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach.
Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie do gotowania na parze i regeneracji potraw.
Ponad 50-letnie doświadczenie firmy Kromet w projektowaniu profesjonalnych urządzeń do termicznej obróbki żywności to najlepsza gwarancja ich wysokiej jakości. Piece konwekcyjno-parowe są podstawowym wyposażeniem małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantujący równomierny rozkład temperatur w komorze, funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa precyzyjnie kontrolująca temperaturę wewnątrz potraw pozwalają na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. Przy zachowaniu wszelkich walorów smakowych potraw można w nich prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piece konwekcyjno-parowe marki Kromet to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełnienia najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań Państwa klientów.
• Równomierny rozkład temperatur uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
• Zawór bezpieczeństwa zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
• Odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
• Podwójna szyba w drzwiach zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
• Prowadnice łatwe do demontażu w celu wyczyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
• Wzdłużny układ prowadnic umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
• Zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie komory ułatwia utrzymanie higieny wnętrza pieca
• Łatwość serwisowania zapewniona dzięki zastosowaniu uchylnej obudowy wentylatora i grzałki
• Czytelny panel z możliwością programowania umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę zadanych parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub sondą termiczną
• Sygnalizacja stanu otwartych drzwi pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
• Dwustopniowy system otwierania i zamykania drzwi z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
• Sonda termiczna zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie, a także umożliwia sterowanie piecem na podstawie zadanej temperatury
• W wypadku twardej wody do pieca powinien być zamontowany zmiękczacz
• Regulacja temperatury w zakresie: 50-250°C
• Pojemność: 4x GN 1/1
• Stopień ochrony: IP 23
• Przed montażem powinno być przygotowane przyłącze wody 3/4 cala, odpływ kanalizacyjny

Parametry techniczne
Producent

Linia

Model

Szerokość

Głębokość

Wysokość

Zasilanie

Moc elektryczna

Napięcie zasilania

Ilość półek

4

Rodzaj pojemników

1/1 GN

Sterowanie

Elektroniczne

Sposób wytwarzania pary

Natryskowy

Automatyczne mycie

Nie

Szkolenie kucharskie

Nie

Sonda potraw

Tak

Układ prowadnic

Wzdłużny

Waga

75 kg

Opinie (0)

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną i prysznicem ręcznym 4xGN1/1, 750x742x580 KROMET 000.PK-4”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Nasza cena
8 710,00 
Cena katalogowa 13 400,00 
Oszczędzasz:4 690,00 -35%
Nasza cena
10 713,30 
Cena katalogowa 16 482,00 
Oszczędzasz:5 768,70 -35%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka

Pokrewne produkty

  • Patelnia gazowa 120L Bertos SG9BR12/I+RM+CDP
    37 885,80  netto
    46 599,53  brutto
  • Patelnia elektryczna 80L Bertos E9BR8/I
    20 968,20  netto
    25 790,89  brutto
  • Patelnia elektryczna 11,5L 400mm Bertos SE9BR4/FIX
    13 903,40  netto
    17 101,18  brutto
  • Płyta elektryczna ryflowana 800mm Bertos SE9FR8MP-2/CPD
    14 822,91  netto
    18 232,18  brutto
  • logo Premium Gastro