Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 20 x 2/1 GN, 1082x1117x1807, Rational iCombi Pro 20-2/1

producent Producent:
czas realizacji Czas realizacji:
5-8 tygodni
numer katalogowy Numer katalogowy:
CG1ERRA.0000872
gwarancja Gwaracja:
2 lata
Masz pytanie dotyczące produktu?
Opis

Rational iCombi Pro – Najnowocześniejsze rozwiązania marki Rational
Piec konwekcyjno-parowy Rational iCombi Pro 20 GN 2/1 to piec, który pokazuje, że pieczenie, smażenie, grillowanie, gotowanie na parze lub w niskiej temperaturze można zrealizować sprytniej, prościej i bardziej wydajnie niż wcześniej komukolwiek się wydawało – po prostu bardziej inteligentnie. A wszystko to dzięki czterem inteligentnym systemom:

Najnowszy piec konwekcyjno-parowy iCombi Pro firmy RATIONAL to bardzo wydajne urządzenie z najnowocześniejszymi rozwiązaniami stosowanymi w gastronomii. Piece RATIONAL są urządzeniami wielofunkcyjnymi, które pieką, smażą, duszą, gotują i regenerują potrawy. Procesy te odbywają się albo w trybie gorącego powietrza w temperaturach +30+300st.C albo w trybie parowym w temperaturach +30+130st.C albo trybie kombinacji pary i gorącego powietrza w temperaturach +30+300st.C. Do nasz dyspozycji możemy wybrać jest 6, 10 lub 20 półek załadunkowych o wielkościach GN 2/3, GN 1/1 lub GN 2/1, do przyrządzania nawet jednocześnie mięsa, drobiu, ryby, warzyw, potraw z jajek czy dodatków bez przenikania smaków i zapachów. Piec zajmuje niewielką powierzchni kuchni i może zastąpić tradycyjne urządzenia grzewcze takiej jak patelnie czy płyta bezpośredniego smażenia, piekarnik lub rożen do kurczaków, frytownice czy opiekacz, kocioł warzelny czy makaroniarkę.
Piec Rational iCombi Pro grilluje, smaży, piecze, gotuje na parze, dusi, blanszuje i sparza. Dodatkowo, niezależnie od tego czy chcą Państwo przyrządzić mięso, ryby, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki, desery, w dwudziestu czy kilkuset porcjach. Ten system przyrządzania potraw to Państwa wszechstronny asystent w restauracji, hotelu, firmie kateringowej, na stołówkach lub w gastronomii systemowej.
To Państwo decydujecie jak mają wyglądać i smakować potrawy, a iCombi Pro realizuje Państwa wytyczne w sposób dokładny i niezawodny. Ponieważ dla nas jest i pozostanie niezwykle istotne, aby to szef kuchni decydował o wynikach pracy i otrzymywał żądane rezultaty powtarzalnie czyli tak samo dobre za każdym razem.
Urządzenie to jest odciążeniem o którym marzy każdy zespół kucharzy – jest oszczędne, zwalnia Państwa z rutynowych czynności i pozwala skoncentrować się na tym, co naprawdę ważne. Ostatecznie liczy się przecież zadowolenie gości

iDensityControl
Maksymalnie trzy wentylatory o zmienionej konstrukcji w jednym piecu (model 20 półkowy).
Optymalizacja przepływu powietrza by uzyskać bardziej równomierny rozdział energii.
Precyzyjne dostosowanie temperatury pary (maksymalne nasycenie nawet przy temp. poniżej 100 stopni C).
Wszystko po to, by uzyskać do 50% większą moc produkcyjną przy czasie krótszym o ok. 10% (w porównaniu z poprzednimi modelami).
iCookingSuite
Inteligentne procesy, dzięki którym najlepsze rezultaty przyrządzania potraw uzyskuje się nawet bez nadzoru.
Prosta obsługa, nawet dla pracowników pomocniczych.
Precyzja i powtarzalne sterowanie ścieżką przyrządzania potraw.
Możliwość modyfikacji procesu w trakcie jego trwania.
Redukcja surowców nawet do 10% (w porównaniu z poprzednimi modelami).
iProductionManager
Pewność, że wszystkie dania będą przygotowywane we właściwych warunkach.
Możliwość jednoczesnego przygotowywania potraw o różnych procesach produkcyjnych.
Optymalizacja poprzez ograniczenie czasu pracy lub zużycie energii.
Spokój szefa kuchni dzięki mechanizmowi przygotowania wszystkich dań na określony czas.
Możliwość monitorowania maksymalnie dwóch blach na jednym poziomie.
iCareSystem
Środki chemiczne, które nie zawierają fosforanów – mycie przyjazne dla środowiska.
Program mycia błyskawicznego, który trwa tylko 12 minut.
Program mycia Eco – redukcja zużycia chemii o 60%.
Redukcja czasu trwania pełnego mycia o 27% (porównanie mycia Standard w iCombi Pro oraz SCC).
Redukcja zużycia wody o 33% (44 l zamiast 66 l – porównanie do modelu SCC).

Parametry techniczne
Producent

Szkolenie kucharskie

Tak

Moc elektryczna (kW)

67.9

Wysokość (mm)

1807

Głębokość (mm)

1117

Szerokość (mm)

1082

Układ prowadnic

Wzdłużny

Sonda potraw

Tak

Sterowanie

Dotykowe

Automatyczne mycie

Tak

Sposób wytwarzania pary

Bojlerowy

Napięcie zasilania

400 V

Ilość półek

20

Rodzaj pojemników

2/1 GN

Linia

iCombi Pro

Zasilanie

elektryczne

Model

iCombi Pro 20-2/1

Waga (kg)

336

Opinie (0)

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Piec konwekcyjno-parowy elektryczny 20 x 2/1 GN, 1082x1117x1807, Rational iCombi Pro 20-2/1”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Nasza cena
113596,00 
Cena katalogowa 162280,00 
Oszczędzasz:48684,00 -30%
Nasza cena
139723,08 
Cena katalogowa 199604,40 
Oszczędzasz:59881,32 -30%
Darmowa wysyłkaDarmowa wysyłka
×